Metro
Metro Nieuws 24 apr 2016 / 15:20 uur

Juichreacties arrestatie Ebru niet verrassend

De juichende reacties op de arrestatie van Metro-columniste Ebru Umar zijn niet nieuw. Al vaker heeft Umar aan de stok met Nederlandse Turken die haar van alles toewensen.

Aangifte

In juli 2013 schreef Umar een column over moskeeën die je om vier uur wakker maken om te gaan bidden. Volgens Umar staat niemand zo vroeg op. De reacties waren vernietigend. Ze werd aan de lopende band doodgewenst. Umar deed aangifte, maar daar werd uiteindelijk niets mee gedaan.

In NRC deed ze een week later uit de doeken wie deze mensen zijn. Daarin schrijft ze dat het voornamelijk de moderne moslims zijn die haar doodwensen. Het zijn voornamelijk jongeren tussen de 15 en 25 jaar die niet goed kunnen spellen en zonder uitzondering hip zijn gekleed. „De toekomst van Nederland”, zoals Umar ze noemt.

Niet stoppen

Overigens houden de reacties Umar niet tegen om kritisch te blijven schrijven. In een interview met Metro antwoordt ze op de vraag of ze nu twee keer nadenkt voor ze een column schrijft of een tweet plaatst: „Ik dacht het effe niet!”

Umar is inmiddels weer vrijgelaten, maar mag Turkije nog niet uit. Pas als ze heeft bewezen te werken in Nederland, mag ze terug.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Juichreacties arrestatie Ebru niet verrassend
Sluiten