Metro
Metro Nieuws 9 apr 2016 / 15:15 uur

Juf met hoofddoek: ‘steeds meer verlangen naar God’

Juf Fatima, de leerkracht die voor ophef zorgt op de openbare Gooische School door aanstaande maandag ineens met een hoofddoek in groep 7 te verschijnen, heeft in een mail aan de ouders uitgelegd waarom ze tot deze beslissing is gekomen.

Enige tijd geleden heeft ze bij directie en bestuur bekend gemaakt dat ze al heel lang overweegt een hoofddoek te dragen. „Met de dag wordt het verlangen om dichter bij God te staan groter”, zo schrijft ze. ,,Het dragen van de hoofddoek zorgt ervoor dat ik dichter bij mij mijn geloof en bij God kom te staan.’’

‘Geradicaliseerd’

Op Quotenet reageert een anonieme ouder van een van de leerlingen verbolgen op het besluit van de juf. „Fatima heeft dit dus niet overlegd. Het lijkt erop dat ze is geradicaliseerd. Op een schoolkamp sprak ze kinderen erop aan dat ze stil moesten zijn tijdens het eten. Volgens haar waren dat lessen uit de Koran. Kinderen die niet gehoorzaamden moesten voor straf een rondje lopen.”

Volgens de juf zelf zal de hoofddoek geen verandering in haar functioneren betekenen. „Ik blijf dezelfde juf Fatima, mijn kwaliteiten, persoonlijkheid, openheid en gedrevenheid worden hier niet minder op. Ik ben mijn hele leven al een praktiserende moslim. Ik probeer zoveel mogelijk volgens de vijf zuilen te leven en dat zal ik blijven proberen te doen met elke dag een stukje streven naar perfectie, zonder dat dit ten koste gaat van mijn persoonlijkheid.”

Fatima hoopt dat „er ruimte ontstaat voor openheid en nieuwsgierigheid en het stellen van vragen”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Juf met hoofddoek: ‘steeds meer verlangen naar God’
Sluiten