Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 6 apr 2016 / 18:51 uur

Jongens die ALS-poster bespuugden hebben spijt

Twee jongens, die recent viral gingen op Dumpert met een filmpje waarin ze een poster voor ALS bespugen, hebben hun excuses aangeboden. Op de poster is de aan ALS overleden Oscar te zien. Zus Astrid kon haar ogen niet geloven toen ze het filmpje onder ogen kreeg.

Oscar Wagner overleed op 40-jarige leeftijd aan de spierziekte ALS. Hij is een van de gezichten in de toonaangevende campagne ‘Ga door met mijn strijd’. In de video was te zien hoe de jongens hun middelvinger opsteken en de poster bespugen.

Verkeerde keelgat

De video schoot zus Astrid in het verkeerde keelgat en dus reageerde ze. „Voelen jullie je stoer? Ik hoop dat jullie ouders jullie nooit hoeven begraven op jonge leeftijd”, aldus Astrid. Ze roept de jongens ook op excuses te maken: „Kunnen jullie gelijk een filmpje maken waarbij je het bord even schoonmaakt en je oprechte excuses maakt?”

https://twitter.com/JelleNarold/status/717710352901914624

Blijkbaar raakte de reactie een gevoelige snaar. De jongens zijn namelijk tot inkeer gekomen. Aan NH vertelt ze: „Ze hebben mij gevraagd hun excuses te accepteren. Ze begrijpen dat het een domme actie was en ik heb mijn reactie verwijderd.”

Aan de regionale omroep laat ze ook weten het nu af te willen sluiten. „Ik ga me nu weer richten op het positieve en het helpen van de ALS-stichting.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jongens die ALS-poster bespuugden hebben spijt
Sluiten