Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 16 apr 2016 / 17:55 uur

IS slaat terug, pakt terrein terug op Syrische leger

IS is zaterdag een offensief in het noorden van Syrië begonnen, waarbij het terrein rond de stad Aleppo heeft veroverd. Daarbij zijn twaalf dorpjes ingenomen, en staat een belangrijke weg in de richting van hoofdstad Damascus onder druk.

Dat meldt het internationale persbureau AP zaterdag. De afgelopen maanden heeft IS veel terrein verloren aan het Syrische leger, dat een opmars kon maken met luchtsteun van de Russen. IS deelt nu een tik terug uit.

Tienduizenden vluchtelingen

De strijd concentreert zich nu op de stad Khanaser, waar al een tijdlang om wordt gevochten. De weg naar Damascus loopt langs deze stad. IS heeft de weg al meerdere keren weten af te snijden, maar het Syrische leger wist de IS-strijders steeds terug te dringen. De weg wordt nu weer onder vuur genomen met mortieren.

Door de opmars van IS zijn ongeveer 30.000 burgers op de vlucht geslagen naar de Turkse grens. Turkije houdt de grens dicht, waardoor tienduizenden Syriërs klem zitten tussen de Turkse grens en IS.

Reageer op artikel:
IS slaat terug, pakt terrein terug op Syrische leger
Sluiten