Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 19 apr 2016 / 17:19 uur

‘IS plant aanslag met terroristen als ijscoman’

IS is van plan om van de zomer een aanslag te plegen op een vakantieresort, waar terroristen zich zullen verkleden als ijscomannen en T-shirtverkopers. Dat meldt de Duitse krant Bild op basis van bronnen bij Duitse en Italiaanse inlichtingendiensten.

Volgens de Duitse krant zouden de terroristen als vluchtelingen Europa binnen willen komen, waarna ze aan het werk zouden willen bij vakantieresorts. De terroristen zouden snel naar automatische wapens kunnen grijpen of bomvesten dragen om zelfmoord te plegen. Daarnaast zouden er plannen zijn om bommen te begraven onder strandstoelen.

Stranden moeilijk te beschermen

De aanslag zou plaatsvinden in Spanje, Frankrijk of Italië, zo zou een ‘betrouwbare bron’ in Afrika de diensten hebben gemeld. Er zouden al ‘concrete plannen’ voor de aanslagen zijn. Een hoge Duitse functionaris zegt dat de aanslag „een nieuwe dimensie” aan terreur zou geven. „Stranden zijn nauwelijks te beschermen.”

Terreurorganisaties kiezen vaker voor populaire toeristische plekken om aanslagen te plegen. Zo werden vorig jaar 38 personen doodgeschoten bij een aanslag op een populaire badplaats in Tunesië. Daarbij kwamen voornamelijk Britten om het leven. De aanslag werd opgeëist door Boko Haram, dat is gelieerd aan IS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘IS plant aanslag met terroristen als ijscoman’
Sluiten