Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 30 apr 2016 / 19:50 uur

In India is het zo warm dat koken is verboden

In delen van India is een verbod afgekondigd om overdag te koken vanwege de zware hittegolf in het land. Door de warmte is overdag koken namelijk levensgevaarlijk geworden: het kan branden veroorzaken.

In de oostelijke staat Bihar kwamen afgelopen week zeker 79 mensen om het leven nadat er brand was uitgebroken omdat er iemand overdag een potje aan het koken was. Zeker in sloppenwijken en buurten waar de daken nog van riet zijn, is dat levensgevaarlijk, zo schrijft The Guardian.

Zebrapaden lopen uit

De Indiërs mogen tussen 9 uur ’s morgens en 6 uur ’s avonds niet koken. In de avond en nacht is koken wel toegestaan. Wie toch een pannetje op het vuur zet, kan een jaar de gevangenis in.

Foto: EPA
Foto: EPA

Niet alleen koken is een groot probleem in India: er zijn enorme tekorten aan water en ook is er te weinig voedsel. India kampt regelmatig met zware hittegolven. Soms smelt het asfalt, waardoor bijvoorbeeld de witte strepen van zebrapaden uitlopen. Vorig jaar kwamen zeker 2.500 mensen om het leven bij een hittegolf.

De Indiërs wachten op de moesson, maar die laat hoogstwaarschijnlijk nog zeker een maand op zich wachten. De hoop is daarom dat er voor die tijd nog een lichter buitje gaat vallen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In India is het zo warm dat koken is verboden
Sluiten