Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 20 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Honderden dode varkens gevonden in Gelderland

Op een boerderij in Gelderland zijn maar liefst 400 dode varkens aangetroffen. De dieren hadden tien maanden geleden voor het laatst eten gehad en werden daarna aan hun lot overgelaten. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Inspectie

De beesten werden gevonden door inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Volgens hen zijn de varkens kort na hun laatste voederbeurt overleden.

Een agent zag in een stal een aantal dode dieren liggen en waarschuwde de NWVA. Bij een inspectie bleken er 250 dode varkens en 140 dode biggen in de stal te liggen. Geen enkel dier was meer in leven.

Rechtszaak

De eigenaar van de varkens is met hulp van de politie opgespoord. Hij bleek inmiddels werkzaam te zijn bij een andere varkenshouderij. De man komt waarschijnlijk voor de rechter.

Waarom de boer zijn dieren liet sterven, is niet bekend. De NVWA zal onderzoeken hoe het kan dat mensen die mogelijk op het erf van het bedrijf zijn geweest, niet aan de bel getrokken hebben. Bij de laatste inspectie, jaren geleden, werden geen bijzonderheden aangetroffen bij het bedrijf. Er was daarom al jaren geen controle meer uitgevoerd door de NVWA.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Honderden dode varkens gevonden in Gelderland
Sluiten