Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 23 apr 2016 / 12:50 uur

Hond schrikt en bijt pasgeboren baby dood

Een afschuwelijk incident in de Amerikaanse stad San Diego afgelopen vrijdag. Een hond die in bed lag bij een stel en hun drie dagen oude baby’tje, heeft het kindje doodgebeten toen hij schrok van het gehoest van de moeder.

Hond Polo. Foto: Reuters

De hond, een kruising tussen een Amerikaanse Staffordshire terriër en een Deense dog, lag bij het gezinnetje in bed. Ze keken televisie, toen de moeder begon te hoesten. Het huisdier schrok en beet het kindje instinctief.

Tragisch

De ouders konden de hond van hun drie dagen oude kindje lostrekken, maar in het ziekenhuis konden ze het jongetje niet meer redden.

Volgens de lokale politie wordt er geen onderzoek gedaan naar mishandeling of onachtzaamheid van de ouders. „We beschouwen dit als een tragisch incident en niets meer”, zegt politieofficier Tu Nguyen tegen persbureau Reuters.

De hond, die Polo heet, is twee jaar oud. Het dier is tijdelijk ondergebracht bij het San Diego Department of Animal Services en wordt onderzocht op hondsdolheid. De ouders van het overleden kindje moeten beslissen of ze het dier laten afmaken of niet.

Hond Polo. Foto: Reuters

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hond schrikt en bijt pasgeboren baby dood
Sluiten