Jennifer Schoorlemmer
Jennifer Schoorlemmer Nieuws 28 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Gezondheid Tweede Kamerleden in gevaar’

Kamerleden in het Tweede Kamergebouw in Den Haag worden blootgesteld aan een te hoge dosis elektromagnetische straling (EMV). Dat stelt de Stichting Kennisplatform Elektromagnetische Straling. „Dat brengt veel gezondheidsrisico’s met zich mee”, vertelt Peter van der Vleuten van de stichting aan Metro.

Gezondheidsrisico’s

„Teveel EMV wordt wereldwijd in verband gebracht met allerlei gezondheidsklachten zoals slapeloosheid, hoofdpijn, vermoeidheid, nervositeit en concentratieproblemen. Maar ook met onvruchtbaarheid en aandoeningen als Alzheimer”, volgens Van der Vleuten. Dat de Kamerleden nauwelijks reageren op het onderzoek, kan hij niet begrijpen.

3000 microwatt

Op de werkplekken van de Kamerleden die Van der Vleuten onderzocht, werd soms 3000 microwatt gemeten per vierkante meter. „In een gemiddeld huis meet je zo’n 8 tot 10 microwatt. Behalve als je in de buurt komt van een wifirouter. Dan meet je ongeveer 2000 microwatt”, vertelt Van der Vleuten. De straling in het Tweede Kamergebouw zou vooral afkomstig zijn van twee plafondantennes in de hal.

Geen reactie

Een reactie op het onderzoek kreeg de stichting nog niet echt. Van der Vleuten heeft inmiddels alle 150 Kamerleden en de voorzitter aangeschreven. „Daar reageerde alleen iemand van GroenLinks op. Die erkent het probleem wel, maar zegt er geen tijd voor te hebben om hier aandacht aan te besteden”, aldus Van der Vleuten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Gezondheid Tweede Kamerleden in gevaar’
Sluiten