Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Nieuws 25 apr 2016 / 07:01 uur

#freeebru: Veel steun voor Ebru Umar

De hashtag #freeebru is sinds zaterdagavond trending in Nederland. Veel mensen betuigen hun steun aan Metro-columniste Ebru Umar, die vastzit in Turkije. Zaterdagavond werd zij door de politie opgepakt omdat zij zich op Twitter negatief uitgelaten zou hebben over de Turkse president Erdogan.

Rutte

Meer dan 12.000 mensen hadden zondagmorgen vroeg de hashtag #freeebru gebruikt. Velen om Ebru Umar een hart onder de riem te steken, waarbij men hoopt dat de Nederlandse van Turkse afkomst snel weer naar huis mag. Anderen grijpen #freeebru aan om premier Mark Rutte op te roepen in actie te komen. Wat PVV-leider Geert Wilders betreft doet de premier dat vandaag al. Ook wordt er in veel Tweets geroepen dat Turkije geen lid van de Europese Unie kan zijn. Weer anderen hopen dat vakantiegangers hun reis naar Turkije annuleren.

Kort overzicht

https://twitter.com/PetradeBoevere/status/724138256862986240

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
#freeebru: Veel steun voor Ebru Umar
Sluiten