Puck Roest
Puck Roest Nieuws 22 apr 2016 / 12:20 uur

F-16 bezorgt onderdelen, redt stervende patiënt

In Noorwegen hebben ze een straaljager ingeschakeld om het leven van een stervende patiënt te redden. De hart-longmachine was kapot en de dichtstbijzijnde reserveonderdelen lagen zo’n 1200 kilometer verderop. Een belletje naar de luchtmacht bleek de oplossing.

Volgens de Noorse krant Verdens Gang stonden er toevallig twee straaljagers klaar voor een routinevlucht. De stervende man lag in een ziekenhuis in de stad Bodø in het noorden van Noorwegen. De hart-longmachine die de man nodig had om zijn vitale lichaamsfuncties over te nemen, werkte niet goed. De reserve-onderdelen waren echter niet beschikbaar. Een ziekenhuis in Trondheim, zo’n 700 kilometer naar het zuiden, had het materiaal wel op voorraad.

25 minuten

Een helikopter bracht vervolgens de onderdelen naar het militaire vliegveld vlakbij Trondheim. Daarna gaf de F-16-piloot flink gas om het pakket op tijd te bezorgen. Binnen 25 minuten was het materiaal in Bodø. Dankzij deze snelle actie, kan de patiënt het navertellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
F-16 bezorgt onderdelen, redt stervende patiënt
Sluiten