Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 25 apr 2016 / 09:24 uur

F-16 beschiet per ongeluk eigen verkeerstoren

In Noorwegen is het flink misgegaan bij een oefening van de Noorse luchtmacht. Een F-16 opende per ongeluk het vuur op een verkeerstoren. In de toren waren drie officieren aanwezig, zij werden wonder boven wonder niet geraakt.

Het incident vond plaats op een legerbasis op Tarva, een onbewoond eiland aan de Noorse westkust. Twee straaljagers speelden als oefening een aanval na. Eén van de vliegtuigen opende toen per ongeluk met het kanon het vuur. Het kanon vuurt honderd kogels per seconde af, schrijft de Telegraaf.

De toren werd wel geraakt door kogels maar de officieren kwamen met de schrik vrij.

Reddingsactie

Vorige week schakelde de Noorse luchtmacht een straaljager in om het leven van een op sterven liggende patiënt te redden. Men had een hart-longmachine nodig om de patiënt te redden, maar die was kapot. De reserveonderdelen lagen 1200 kilometer verderop. Met behulp van een F-16 was het materiaal binnen 25 minuten in het ziekenhuis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
F-16 beschiet per ongeluk eigen verkeerstoren
Sluiten