Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 28 apr 2016

Ebru wil af van haar Turkse nationaliteit

Ebru Umar wil af van haar Turkse nationaliteit. De advocaat van de in Turkije vastgehouden Metro-columnist onderzoekt momenteel of het mogelijk is dat Umar, die zowel de Nederlandse als de Turkse nationaliteit heeft, haar Turkse staatsburgerschap in kan leveren.

„Ik wilde dit al een tijdje, maar mijn ouders wilden het niet hebben”, zegt Umar. „Maar nu zijn ze het volledig met mijn keuze eens.”

Donderdagochtend moest Umar zich plotseling weer bij de politie melden. Er was haar gevraagd of ze beveiliging nodig had, maar dat heeft ze geweigerd. De politie denkt echter dat ze wordt bedreigd en heeft haar gesommeerd naar het bureau te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ebru wil af van haar Turkse nationaliteit
Sluiten