Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 17 apr 2016 / 16:40 uur

Duizenden mensen bij Mars tegen Terreur en Haat

Zo’n 7000 mensen zijn zondag in Brussel samen gekomen voor een Mars tegen Terreur en Haat. De mars trok onder andere door de omstreden Brusselse wijk Molenbeek.

De mars startte aan het Noordstation in de Belgische hoofdstad en ging onder andere via Molenbeek en de Beurs naar het Fontainasplein. Daar kwamen onder andere nabestaanden van de slachtoffers van de aanslag op luchthaven Zaventem die op 22 maart plaatsvond aan het woord. In Molenbeek sloten ongeveer 1500 mensen aan bij de mars. De optocht verliep zonder problemen en zorgde voor prachtige beelden.

Foto: ANP
Foto: ANP
Foto: ANP
Foto: ANP

Het idee voor de optocht ontstond na de aanslagen in Brussel. Daar vielen 32 doden. Meer dan 160 organisaties deden mee aan de optocht, die eerder gepland werd voor 27 maart. Vanwege ,,mogelijke dreiging” ging die optocht toen niet door.

Reageer op artikel:
Duizenden mensen bij Mars tegen Terreur en Haat
Sluiten