Remco Visser
Remco Visser Nieuws 28 apr 2016 / 13:50 uur

Duitse autoriteiten knallen te nieuwsgierige wolf af

Een te grote nieuwsgierigheid is een wolf in Duitsland deze week fataal geworden. Het roofdier uit de omgeving van Münster had in de afgelopen dagen mensen tot op enkele meters afstand benaderd en had ook een hond gebeten, waarop werd besloten het beest af te schieten.

De maatregel was nodig om gevaar af te wenden, zo liet het ministerie van Milieuzaken van de Duitse deelstaat weten. De wolf, die als MT6 bekend stond en ,,Kurti” werd genoemd, was in februari achter een wandelaarster met een kinderwagen en hond aangelopen.

Bijten

In het weekeinde werd in Celle de aangelijnde hond van een ouderpaar met kind door een wolf met halsband gebeten. Dat moest volgens de autoriteiten Kurti zijn, omdat in de hele deelstaat maar twee wolven met een peilzender zijn.

Overwogen was Kurti onder te brengen in een dierentuin. Maar volgens deskundigen was dit geen goed alternatief voor de wolf, die in het wild is opgegroeid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duitse autoriteiten knallen te nieuwsgierige wolf af
Sluiten