Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 27 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Dit was de koudste koninklijke feestdag sinds 1985

Er was slecht weer voorspeld, daar waren we op voorbereid. Gelukkig voor alle mensen die een bezoekje brachten aan Zwolle, een vrijmarkt of andere festiviteiten in het land, bleek het mee te vallen. Toch was het woensdag de koudste Koningsdag (voorheen Koninginnedag) sinds 31 jaar.

1985

In De Bilt werd het maximaal 10,7 graden. Daarmee is het de koudste koninklijke feestdag sinds Koninginnedag 1985.

In verreweg het grootste deel van het land werd het zoals verwacht niet warmer dan 9 graden. Het Utrechtse De Bilt was samen met Arcen (Noord-Limburg) de warmste plek van het land. Het koudst was het in Zuid-Limburg met in Maastricht een maximumtemperatuur van 6,9 graden.

Zo zonnig als de middag even was, zo stormachtig wordt de avond. Weeronline voorspelt stevige buien met onweer, hagel en windstoten in het hele land. Het KNMI waarschuwt voor korrelhagel en mogelijke gladheid en heeft code geel afgegeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dit was de koudste koninklijke feestdag sinds 1985
Sluiten