Puck Roest
Puck Roest Nieuws 18 apr 2016 / 12:35 uur

Dit gebeurt er wanneer je ondergoed draagt in bed

Het is een terugkerende discussie. Kun je nu beter mét of zónder kleding in bed stappen? Nederlanders slapen niet graag naakt, maar het zou wel beter zijn voor de gezondheid. Althans, dat beweert een Britse gynaecoloog.

Als je ondergoed draagt in bed, veranderen je geslachtsdelen en je achterwerk in een fijne broeiplaats voor huidinfecties, legt gynaecoloog Alyssa Dweck uit aan Metro UK. Volgens Dweck kunnen er in sommige gevallen zelfs schaafwonden ontstaan. Ze raadt vooral mannen aan om naakt te slapen omdat dit vruchtbaarheidsproblemen zou voorkomen.

Oma onderbroek

„Ik zeg geregeld tegen mijn patiënten dat ze het beste zonder kleding kunnen slapen”, vertelt Dweck. „Wanneer het gebied rondom je geslachtsdelen voortdurend bedekt is, wordt er geen vocht afgevoerd. Hierdoor is het een perfect plek voor bacteriën en schimmel”, legt de gynaecoloog uit. Door altijd ondergoed te dragen in bed hebben – met name vrouwen – ook een grotere kans op ingegroeide haartjes rond het schaamgebied.

Maar wil je als vrouw toch graag een broekje dragen in bed? Dan adviseert Dweck op je oma-onderbroek uit de kast te pakken.

Mannen moeten er vooral voor zorgen dat hun zaakje niet te warm en niet koud wordt. „De juiste temperatuur zorgt namelijk voor de productie van meer zaadcellen”, zegt de Amerikaanse arts Brian Steixner.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit gebeurt er wanneer je ondergoed draagt in bed
Sluiten