Puck Roest
Puck Roest Nieuws 26 apr 2016 / 14:00 uur

Dierenbeul bewerkt kittens met viltstiften

In het Britse Yorkshire heeft een dierenbeul twee jonge kittens bewerkt met een viltstift. De beestjes werden gevonden door een politieagent die ze onmiddellijk naar een dierenopvang heeft gebracht.

De witte vlekjes van de vier weken oude kittens waren compleet blauw gekleurd. De eigenaresse van de opvang, Katie Jane Lloyd, plaatste foto’s van de jonge dieren op de Facebookpagina van de opvang. De vrijwilligers van de opvang genaamd Bradford Cat Watch Rescue Kittens noemen het een „gruwelijke daad”. „Ik vind het verschrikkelijk. We heb een hoop zieke dieren behandeld door de jaren heen maar dit is werkelijk barbaars”, vertelt Lloyd tegen Daily Mail. „Waarom zou je in godsnaam een kat inkleuren?”

Shrek en Smurf

Het is een flinke klus om de katjes weer schoon te krijgen. „Ik werd er zelf helemaal blauw van", zegt Lloyd. De beestjes worden continu in de gaten gehouden. Ze krijgen regelmatig vloeistof injecties, voeding en worden om de zoveel tijd gewassen. De kittens hebben schattige – en toepasselijke – namen van de vrijwilligers in de opvang gekregen: Smurf en Shrek. Het is nog niet duidelijk wat de langetermijneffecten zullen zijn van de mishandeling.

Het gaat volgens Lloyd redelijk met de diertjes na de traumatische ervaring. „We doen onze uiterste best om de katjes weer gezond te maken." De eigenaresse hoopt de jonge dieren binnen zes tot acht weken bij een nieuwe baasje te kunnen plaatsen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dierenbeul bewerkt kittens met viltstiften
Sluiten