Metro
Metro Nieuws 12 apr 2016 / 20:23 uur

Dienstleider vast na dodelijk treinongeluk Duitsland

Naar aanleiding van het ernstige treinongeluk dat in februari dit jaar in Beieren plaatsvond, is dinsdag de dienstleider van die noodlottige dag gearresteerd door de Duitse politie. De signaalgever heeft bekend tijdens zijn dienst een spelletje te hebben gespeeld op zijn smartphone tot vlak voor het ongeluk.

Hij beweert echter dat dit hem niet heeft afgeleid van zijn werk. De officier van justitie heeft desondanks aangekondigd hem te verdenken van doodslag, mishandeling en gevaarlijke nalatigheid. Zijn onoplettendheid zou er volgens het OM voor hebben gezorgd dat er twee passagierstreinen op elkaar botsten op 9 februari.

Eerder was al bekendgemaakt dat het ongeluk was veroorzaakt door menselijk falen. Bij het ongeluk in Zuid-Duitsland kwamen er elf mensen om het leven en raakten er 85 gewond. In totaal waren er ongeveer 150 mensen aan boord van de trein.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dienstleider vast na dodelijk treinongeluk Duitsland
Sluiten