Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 7 apr 2016 / 09:15 uur

Deze jongen leeft (bijna) gratis en vertelt je hoe

Lig je iedere maand krom om de huur, boodschappen en energiekosten te betalen? Luister dan goed, want Jamie Waddington uit Leeds (Engeland) legt ons allemaal uit dat het anders kan. Hij heeft volgens zichzelf de perfecte oplossing gevonden.

De 25-jarige man was er helemaal klaar mee om maandelijks zo’n 800 pond uit te geven aan de huur van zijn woning. Hij besloot daarom in een LDV Convoy te gaan wonen.

Ombouwen

Jamie betaalde 750 pond voor het busje en spendeerde ongeveer drie maanden aan het ombouwen ervan. Sinds januari woont hij ook echt in het voertuig. Het oude busje lijkt nergens meer te bekennen, door de houten meubels en zelfs een complete keuken.

De jongeman heeft overal aan gedacht, want er is zelfs een brandblusser en koolmonoxidemelder aanwezig in zijn nieuwe woning. Hij leeft een bijzonder zuinig leventje en buiten de stukjes die hij rijdt (en waarvoor hij dus benzine moet betalen) om spendeert hij minder dan tien pond per week.

Ruilhandel

Jamie werkt voor boeren, in ruil voor eten. Hij vertelt aan Metro UK: „Ik ben altijd al een buitenmens geweest, maar ik realiseerde me dat dit me de vrijheid zou geven die ik wil in het leven. Het enige wat ik niet heb is een toilet, dus ik ben afhankelijk van openbare wc’s en de vriendelijkheid van mensen die me op plekken binnenlaten om de badkamer te gebruiken.”

Het voordeel van wonen in een busje is natuurlijk dat je niet aan een plek gebonden bent. Daardoor heeft Jamie al in Yorkshire, Cumbria, Wales en Bristol gewoond. De volgende verblijfsplaats zal buiten Engeland liggen: „Ik heb aanbiedingen gehad van mensen uit heel Europa voor banen en mooie plekken waar ik zo lang kan blijven als ik wil, met weinig uitgaven. Ik ga dat ook doen, totdat ik geen geld meer heb of me verveel. Maar ik geef natuurlijk heel weinig uit, dus waarschijnlijk zal het dat tweede worden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze jongen leeft (bijna) gratis en vertelt je hoe
Sluiten