Jennifer Schoorlemmer
Jennifer Schoorlemmer Nieuws 24 apr 2016 / 14:26 uur

Bussemaker: kinderen vanaf 2 jaar naar school

Het lijkt minister Jet Bussemaker (onderwijs) een ‘interessant idee voor de toekomst’: kinderen vanaf 2 jaar naar school sturen. „Kinderen hoeven echt niet allemaal in de schoolbanken te zitten, maar gewoon spelen en leren”, aldus de minister.

Bussemaker reageerde in het programma WNL op Zondag op het plan van Diederik Samsom. Hij opperde al eerder om kinderen op tweejarige leeftijd naar school te sturen.

Leerachterstand

In 2015 wilde Samsom kinderen met 3 jaar naar school sturen. Dat schreef hij destijds in een opiniestuk in de Volkskrant. Bussemaker vindt zijn voorstel om kinderen nog eerder naar school te sturen een goede manier om leerachterstanden vroegtijdig op te sporen.

Spelenderwijs

Zolang het spelenderwijs gaat, vindt Ad Veen van de PO-raad dit een goed idee. De voorlichter van de belangenorganisatie voor basisonderwijs vindt dat kinderen best spelend kunnen leren. „Maar houd het ontspannen en pak het niet meteen streng en schools aan. Een kind moet vooral kind kunnen zijn", aldus Veen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Bussemaker: kinderen vanaf 2 jaar naar school
Sluiten