Puck Roest
Puck Roest Nieuws 26 apr 2016 / 08:45 uur

Broers Abdeslam ontsnapten door gebrek aan mankracht

Salah en Brahim Abdeslam konden ontsnappen doordat de Belgische politie te maken had met een gebrek aan mankracht. Dat blijkt uit een tussentijds rapport van het Comité P, een onafhankelijk controleorgaan van de Belgische politie, over het onderzoek naar de aanslagen in Parijs.

Het dossier van de broers Abdeslam verdween in de la, ondanks het verzoek van het federaal parket om hen in de gaten te houden, schrijft de Belgische krant Le Soir. De krant had inzage in de grote lijnen van het rapport.

Onvoldoende personeel

De twee broers werden begin vorig jaar door de antiterreurafdeling van de Brusselse politie ondervraagd omdat het vermoeden bestond dat ze wilden uitreizen naar Syrië. Het verhoor kreeg echter geen vervolg ondanks dat het Openbaar Ministerie het van belang vond dat ze in de gaten werden gehouden. Ook werd er aanbevolen de telefoongesprekken en de e-mails van de twee terroristen te controleren. Maar de Belgische politie bleek hier onvoldoende personeel en middelen voor te hebben.

Het urgente dossier werd op 21 april 2015 opgeborgen. Het onafhankelijke Comité P doet onderzoek naar de daders van de aanslagen op 13 november in Parijs, waarbij 130 mensen om het leven kwamen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Broers Abdeslam ontsnapten door gebrek aan mankracht
Sluiten