Carolien Tsao
Carolien Tsao Nieuws 4 apr 2016 / 09:05 uur

‘Britten kopen kindslaafjes Nepal voor 6.500 euro’

Kinderen die de aardbeving in Nepal hebben overleefd, worden opgevangen in Britse gezinnen. Niet om de overlevenden als adoptiekind een tweede kans te geven, maar om ze als huishoudelijk slaafje te gebruiken, zo schrijft The Sun.

Hun undercoverteam ontdekte dat jongens en meisjes rond de tien jaar oud voor zo’n 6.500 euro ‘over de toonbank gaan’ om klusjes te doen bij Britse gezinnen. De regering wil een onderzoek instellen.

Goede mensen

Een van de undercover verslaggevers sprak met een handelaar. ,,Haal een Nepalees naar Engeland”, zou hij gezegd hebben. ,,Het zijn goede mensen. Ze zijn goed in huishoudelijk werk en kunnen goed koken. Niemand zal achter je aan komen.”

De handel in kinderen is ,,een werkelijk weerzinwekkend misdrijf”, zo stelt minister van Binnenlandse Zaken Theresa May. Ze wil dat de nationale politie (NCA) de zaak onderzoekt en dat de krant zijn bevindingen deelt met de politie om het onderzoek te ondersteunen. Met die informatie zullen ,,noodzakelijke stappen genomen kunnen worden tegen de verachtelijke misdadigers die profiteren van de handel”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Britten kopen kindslaafjes Nepal voor 6.500 euro’
Sluiten