Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 14 apr 2016 / 08:18 uur

Boko Haram stuurt video ontvoerde schoolmeisjes

De terreurgroep Boko Haram heeft een video vrijgegeven waarop 15 schoolmeisjes te zien zijn die in mei 2014 door de groepering werden meegenomen uit hun school in Chibok in de noordelijke deelstaat Borno. Sommige van de gefilmde meisjes zijn door ouders herkend.

Vijftien schoolmeisjes

De beelden zijn in handen van de Amerikaanse nieuwszender CNN en dateren waarschijnlijk van december 2015. In de video noemen de vijftien meisjes om de beurt hun naam, de naam van hun school en waar ze vandaan komen.

Op 15 april 2014 ontvoerde Boko Haram 276 Nigeriaanse schoolmeisjes. Wat volgde was een wereldwijde campagne op social media onder de hashtag #BringBackOurGirls, maar ondanks de inspanningen worden de meeste meisjes nog altijd vermist. In de twee jaar die verstreken zijn zo’n 57 studenten erin geslaagd te ontsnappen, maar zeker 219 meisjes worden nog altijd vermist.

Herkend

Ondertussen zijn honderden ouders van plan een mars te houden in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja. Ze willen de overheid oproepen er meer aan te doen om hun dochters te vinden. Volgens persbureau Reuters hebben twee moeders, Rifkatu Ayuba en Mary Ishaya, hun dochter herkend. Een derde moeder, Yana Galang, identificeerde vijf andere vermiste meisjes.

De video is naar de Nigeriaanse overheid gestuurd. De vijftien schoolmeisjes dragen zwarte gewaden. Ze verzoeken de Nigeriaanse overheid om samen te werken met de militanten om zo hun vrijlating te realiseren. De meisjes verklaarden goed behandeld te worden, maar dat ze graag terug willen naar hun families.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Boko Haram stuurt video ontvoerde schoolmeisjes
Sluiten