Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 18 apr 2016 / 14:46 uur

Böhmermann: internet, praat weer over kattenfilmpjes

De Duitse komiek Jan Böhmermann, die in opspraak raakte vanwege zijn grappen over de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, verdwijnt even van televisie. Op die manier kan het internet zich weer richten op belangrijkere zaken, zoals kattenfilmpjes, stelt hij op Facebook.

Ook hoopt hij dat iedereen weer gaat praten over de vluchtelingencrisis of het liefdesleven van de Duitse actrice Sophia Tomalla. Böhmermann heeft aangekondigd dat hij zeker vier weken van tv blijft.

Geitenneuker

Böhmermann noemde in het satirische tv-programma Erdogan een geitenneuker. Die eiste daarop dat Duitsland de komiek zou gaan vervolgen. Vrijdag maakte bondskanselier Angela Merkel inderdaad vrijbaan voor de vervolging van Böhmermann.

De komiek kondigt aan dat hij een paar weken naar het buitenland gaat: hij gaat naar Noord-Korea om de persvrijheid nog eens te onderzoeken en daarna gaat hij op zijn segway op pelgrimstocht om zichzelf te ontdekken.

De tv-zender ZDF, waar het programma van Böhmermann wordt uitgezonden, heeft al aangekondigd dat het de komiek gaat ondersteunen als er inderdaad een rechtszaak komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Böhmermann: internet, praat weer over kattenfilmpjes
Sluiten