Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 13 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Arrestant Schiphol zit nog vast, onderzoek loopt

De man die dinsdagavond bij Schiphol Plaza werd aangehouden in verband met een ‘verdachte situatie’ zit nog vast. Wat de aanleiding was om de man aan te houden, is nog niet bekend.

Ontruiming

Een deel van luchthaven Schiphol werd dinsdagavond ontruimd nadat er een ‘verdachte situatie’ werd gemeld bij de marechaussee. In en rond het gebied stonden veel zwaarbewapende politiemannen. Er werd een persoon aangehouden. Wat daar de aanleiding van was, is nog niet duidelijk. Het onderzoek naar de verdachte is in volle gang.

https://twitter.com/R0dje/status/719989327619604482

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzocht dinsdagavond de achtergebleven bagage van de verdachte, maar daar bleken geen gevaarlijke stoffen in te zitten. Dezelfde avond werden nog twee personen bij de luchthaven aangehouden. Volgens de marechaussee had dit echter niets met de eerste arrestatie te maken en werden de twee na korte tijd weer vrijgelaten.

Als gevolg van de afzetting konden bussen de voorkant van de luchthaven niet bereiken. Daarop werd besloten taxi’s of bussen tijdelijk te laten vertrekken van een andere plek. De afzettingen werden om 01.30 uur weer opgeheven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Arrestant Schiphol zit nog vast, onderzoek loopt
Sluiten