Metro
Metro Nieuws 1 apr 2016 / 17:10 uur

Antiterreureenheid: wij kunnen onze taak prima aan

De Dienst Speciale Interventies kan haar taak als antiterreureenheid ‘uitstekend’ aan. Dat meldt de DSI zelf naar aanleiding van berichtgeving van verschillende media over een het functioneren van de eenheid.

De Telegraaf meldde vrijdag dat de problemen binnen de DSI van zo’n ernstige aard zouden zijn, dat ze een gevaar voor de samenleving zouden kunnen zijn. De krant zou met twee bronnen hebben gesproken die een hoge functie hebben binnen de politieorganisatie. Er zou sprake zijn van een verziekte werksfeer, een tekort aan materieel en permanente overbelasting, willen ontzenuwen.

Niet waar

,,Het is echt niet waar’’, benadrukken vijf leden van de dienst tegenover ANP. ,,Wij kunnen onze kwaliteit 100 procent garanderen”. Volgens hen zijn veel collega’s geraakt door de slechte publiciteit en is er zeker geen sprake van een verziekte werksfeer. ,,Als de werksfeer werkelijk verziekt zou zijn, zouden mijn collega’s vertrekken. Daar is absoluut geen sprake van.’’

Werkdruk

Wel erkennen de bronnen dat er sprake is van een ‘flinke werkdruk’, omdat er na de recente aanslagen meer capaciteit nodig is. ,,We zijn druk bezig het tekort aan te vullen, maar dat kost tijd. Daarom werken we soms wat langer, maar we zijn heel creatief en dat lukt goed en verantwoord. En dat kan juist alleen maar door een hele goede en hechte band met elkaar.’

Materieel

Ook het tekort aan materieel zou wel meevallen, volgens de DSI. ,,We kunnen onze taak goed aan”, vertelt een scherpschutter. ,,We mogen overal in de wereld trainen, alles wordt gefaciliteerd. Of het nu gaat om training, wapens, geld, munitie en andere middelen. Alles kan.’’

Terrorisme

De Dienst Speciale Interventies is in 2006 opgericht als overkoepelende organisatie voor de landelijke politiediensten. De dienst heeft de algehele leiding in terrorismegerelateerde situaties, waarin het dan verschillende units in kan zetten door het hele land.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Antiterreureenheid: wij kunnen onze taak prima aan
Sluiten