Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 28 apr 2016 / 09:48 uur

Agenten onderuit door fout in nieuwe uniform

Door een fout in het nieuwe politie-uniform kunnen agenten struikelen over hun eigen wapenstok. De zak waar agenten de knuppel in moeten doen, is niet goed doorgestikt. Daardoor zakt de stok te ver door en kan het de knieholte prikken.

Het nieuwe zwart-gele uniform ziet er hip uit, maar blijkbaar is het niet heel erg praktisch. Een agente die onderuitging door de fout won onlangs een rechtszaak tegen haar werkgever. De rechter heeft bepaald dat de politie haar medische kosten moet vergoeden.

De vrouw brak haar duim toen ze van de trap viel in het politiebureau. De fout in het politie-uniform zorgt vooral bij het traplopen en het in-en uitstappen van een auto voor ellende, schrijft het AD.

Last

Jurist Paul Boezeman, die de agente namens politievakbond ACP vertegenwoordigt, zegt dat veel meer mensen last hebben van de knuppel. „Agenten zijn verplicht om hun wapenstok te dragen. Dan is het ook de verantwoordelijkheid van de korpsleiding om te zorgen voor een veilig uniform. Het mag niet zo zijn dat politiemensen bij een ongeval zelf voor de kosten moeten opdraaien”, zegt hij over de zaak.

De korpsleiding is op de hoogte van het probleem en laat het onderzoeken. „Op dit moment zijn we op de hoogte van twee officiële klachten,” zegt een woordvoerder. „Een commissie onderzoekt of het uniform moet worden aangepast.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Agenten onderuit door fout in nieuwe uniform
Sluiten