Paul Buckley
Paul Buckley Nieuws 2 apr 2016 / 15:07 uur

Agent schiet bij drugsdeal undercovercollega neer

In de Verenigde Staten is donderdag een undercoveroperatie helemaal de soep ingelopen. Het drama vond plaats in de Albuquerque, de hoofdstad van de staat New Mexico. Dat meldt KXAN.com.

De operatie betrof een deal in methamphetamine, beter bekend als crystal meth – het spul waar de serie Breaking Bad om draait, die zich ook in New Mexico afspeelt.

Undercover

Agent Jacob Grant was undercover betrokken bij de drugsdeal. Hij zat samen met een undercover en twee verdachten in een auto. Een van de verdachten had een BB-gun.

Op de video is te horen hoe Grants baas, Greg Brachle, schreeuwt dat iemand een pistool heeft. Hij opent het vuur en schiet acht kogels af voordat hij doorheeft dat hij zijn collega beschiet.

Op de video zegt Brachle: ,,Hou vol man! Ik dacht dat je een slechterik was!" Achteraf zei hij dat hij een voorlichting over de undercoveroperatie had gemist, en niet goed op de hoogte was gebracht.

Ontslagen

Brachle is ontslagen. Grant heeft het incident overleefd, maar heeft de rest van zijn leven medische zorg nodig. De staat vergoed 6,5 miljoen dollar (5,71 miljoen euro) aan schade. De drugsdeal ging om een hoeveelheid meth ter waarde van 60 dollar (bijna 53 euro).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Agent schiet bij drugsdeal undercovercollega neer
Sluiten