Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 30 apr 2016 / 13:36 uur

Advocaat Abdeslam: ‘Lul met verstand van een asbak’

Salah Abdeslam, één van de verdachten die achter de aanslagen in Parijs zou zitten, is door zijn eigen advocaat een „Lul met de intelligentie van een lege asbak” genoemd.

De 26-jarige terreurverdachte uit Brussel werd woensdag in Parijs in voorlopige hechtenis genomen, nadat hij in maart in Brussel gearresteerd werd. Zijn Franse advocaat Frank Berton vertelde de Franse media dat Abdeslam het nodige te zeggen heeft „En dit ook gaat doen.” Berton pleit nog altijd voor een eerlijk strafproces.

‘Petit con’

Maar Abdeslam’s Belgische advocaat Sven Mary lijkt iets minder content met zijn cliënt, nam geen blad voor de mond en noemde Abdeslam in een interview met Liberation een „Petit con”, vrij vertaald „een lul”, die meer een volger dan een leider is.

„Hij heeft de intelligentie van een lege asbak”, voegde Mary eraan toe. „Hij is volstrekt nietszeggend, het perfecte voorbeeld van de ‘Grand Theft Auto’ generatie, die denken dat ze in een videospelletje leven.”

Islam

Mary voegt eraan toe dat het erop lijkt dat Abdeslam slechts een fragmentarische kennis van de Islam heeft. „Hij en zijn vrienden zijn erin geslaagd om een complete religie een heel slecht imago te geven. Ik vroeg hem of hij de Koran had gelezen, waarop hij zei dat hij zijn interpretatie van het internet had.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Advocaat Abdeslam: ‘Lul met verstand van een asbak’
Sluiten