Puck Roest
Puck Roest Nieuws 17 apr 2016 / 13:05 uur

Aardbeving met kracht van 6,1 treft Tonga

De eilandstaat Tonga is zondag getroffen door een aardbeving met de kracht van 6,1 op de schaal van Richter. Dat meldt de United States Geological Survey (USGS).

Het epicentrum lag op zo’n 275 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Nuka’alofa op een diepte van 66 kilometer, schrijft The Independent. De USGS meldde eerder dat het ging om een beving met de kracht van 5,8 op de schaal van Richter, later werd dit aangepast naar 6,1. Er zijn nog geen meldingen slachtoffers.

Dit deel van de zuidelijke Stille Oceaan is een van de meest seismisch actieve gebieden ter wereld. Vorige maand werd er nog een beving gemeten met een kracht van 6,0 op de schaal van Richter tussen Tonga en Fiji.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Aardbeving met kracht van 6,1 treft Tonga
Sluiten