Metro
Metro Nieuws 11 apr 2016 / 17:17 uur

Arrestatie rond aanslag Oekraïense MH17-onderzoeker

Een gangster is in Oekraïne gearresteerd op verdenking van een moordaanslag op een van de belangrijkste forensische experts van het land, Aleksandr Roevin. Roevin speelt een grote rol in strafzaken tegen criminelen, volgens de Kiev Post. De verdachte is lid van een misdadigersbende die uit de Krim komt.

Roevin was ook betrokken bij het onderzoek naar het neerhalen van de Maleisische Airbus in juli 2014, vlucht MH17. Het neergestorte vliegtuig was onderweg van Amsterdam naar Kuala Lumpur. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven, onder hen waren 193 Nederlanders.

De mislukte moordaanslag op Roevins leven vond plaats in november toen hij aan de zaak MH17 werkte. De autoriteiten in Kiev denken daarom dat er een verband bestaat tussen dat onderzoek en de aanslag op Roevin.

Reageer op artikel:
Arrestatie rond aanslag Oekraïense MH17-onderzoeker
Sluiten