Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 25 apr 2016 / 16:50 uur

17-jarige opgepakt voor valse bommeldingen

Een 17-jarige jongen uit het Belgische Willenbroek is gearresteerd vanwege het plaatsen van valse bommeldingen. De jongen zou hebben gezegd dat op zeven scholen in Mechelen bommen verstopt zouden zijn. Al deze scholen werden maandagmiddag ontruimd.

Om 11.00 uur maandagochtend kwam de melding over de explosieven binnen, zo schrijft Het Laatste Nieuws. De verdachte liet weten dat er mogelijk bommen op de Mechelse scholen zouden liggen, waardoor enkele scholen ontruimd moesten worden. Onder andere een kleuterschool en de Provinciale Tuinbouwschool Mechelen moesten tijdelijk gesloten worden.

Explosieven

Alle scholieren werden naar huis gestuurd na de melding. Voor de studenten die niet naar huis konden, werd opvang geregeld. De politie in Mechelen laat weten dat het om ruim 4000 leerlingen ging die de scholen moesten verlaten. Door politie met speurhonden werd overal naar mogelijke explosieven gezocht, maar na enkele uren was er niets gevonden en werden de scholen veilig verklaard.

Onderzoek

Omstreeks 14.00 uur maandagmiddag werd en 17-jarige jongen gearresteerd. „Parallel met de evacuatie werd een onderzoek gevoerd naar wie de bommelding heeft gepleegd”, zo laat politiewoordvoerder Dirk Van de Sande weten. „Het parket bevestigt dat hij in aanmerking komt als verdachte voor de feiten.”

Twee jaar cel

Een valse bommelding kan de dader duur komen te staan. Dit kan namelijk leiden tot een gevangenisstraf tot twee jaar en het betalen van alle kosten die met de politieactie en evacuatie gepaard gaan. Als de dader minderjarig is, komt de rekening op kosten van de ouders.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
17-jarige opgepakt voor valse bommeldingen
Sluiten