Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 8 apr 2016 / 14:15 uur

17 jaar cel voor bomaanslag op woonboot Wormer

De 27-jarige Milco G. uit Purmerend is vrijdag door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld voor zeventien jaar gevangenisstraf voor het plegen van een fatale bomaanslag op een woonboot in Wormer. Het Openbaar Ministerie had tien jaar en tbs met dwangverpleging of twintig jaar cel zonder tbs geëist.

De 53-jarige ondernemer Frenk Rumahroeson kwam bij de aanslag op 13 april vorig jaar om het leven. Zijn vriendin Monique van den Burg (51) raakte zwaargewond en liep blijvend letsel op. De vrouw eiste een schadevergoeding van ruim 470.000 euro. Van de rechter moet G. haar ruim 126.000 euro betalen.

Weinig aanwijzingen van stoornis

Pas eind maart gaf G. toe dat hij een aanslag had gepleegd op de verkeerde boot. Het eigenlijke doelwit was de woonboot van een man die zijn zusje zou hebben verkracht. De veroordeling van vrijdag geldt ook voor dat plan, de voorbereiding van moord op de bezitter van die andere boot.

De rechter zag af van het opleggen van tbs, omdat er te weinig aanwijzingen zijn om van een stoornis te kunnen spreken. G. weigerde mee te werken aan psychiatrisch onderzoek in het Pieter Baan Centrum.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
17 jaar cel voor bomaanslag op woonboot Wormer
Sluiten