Jennifer Schoorlemmer
Jennifer Schoorlemmer Nieuws 15 apr 2016 / 09:06 uur

15 maanden cel voor monstertrucker na fataal ongeluk

Monstertruckchauffeur Mario D. krijgt 15 maanden cel. Ook mag hij zijn beroep als stuntman vijf jaar niet meer uitvoeren. Dat heeft de rechtbank in Almelo vrijdagochtend bepaald. Tijdens de fatale rit met de truck in september 2014 tijdens een show in Haaksbergen overleden drie personen. Daarnaast raakten meer dan 24 mensen gewond.

Reactie

De strafeis van het Openbaar Ministerie was 18 maanden. Volgens de aanklager had D. niet richting het publiek mogen rijden. De rechtbank was het hiermee eens. Mario D. zou onzorgvuldig gehandeld hebben.

Mario D. heeft de uitspraak niet zelf aangehoord. Hij is naar de begrafenis van zijn recent overleden broer. Hij reageerde vrijdag wel op de uitspraak: hij zou het vonnis op zich in laten werken. Zijn gedachten zijn ondertussen bij de nabestaanden van het drama. Hij laat nog niks los over een eventueel hoger beroep, laat Vlinderscrime weten.

Organisatie

De organisatie van het evenement, Stichting Ster Evenementen, heeft volgens de rechtbank ook fouten gemaakt. Zij had onderzoek moeten doen naar de uitvoering van de stunt. Ook deed de stichting geen onderzoek naar de veiligheid op het terrein. De rechtbank legt daarom een voorwaardelijke boete op van 25.000 euro. Dat geld zou gebruikt moeten worden voor compensatie van het leed van de slachtoffers.

Het ongeluk vond plaats op 28 september 2014. D. reed met zijn monstertruck in Haaksbergen het publiek in. Dat kostte een bejaarde vrouw, een man en een kind van vijf jaar het leven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
15 maanden cel voor monstertrucker na fataal ongeluk
Sluiten