Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 1 apr 2016 / 07:08 uur

1 aprilgrappen: lachen of huilen?

1 april kikker in je bil! Vooral bedrijven lijken er steeds gretiger op in te springen. De ene flauwe grap (ja ja, draadloze stroom bij Gamma dit jaar) na de andere vult social media. Maar ook het aantal serieuze instinkers lijkt jaarlijks te groeien. Steeds vroeger wordt ’de grap’ ingezet en een link naar 1 april is vaak ver te zoeken. Hoewel sommigen wel heel erg ongeloofwaardig zijn. Oordeel zelf: 1 april of niet?

Deo met tompouce-geur

Nieuw bij Hema: tompouce deodorant spray! Op Facebook kondigt het warenhuis zijn nieuwste product aan. Best plausibel, toch? Want wie aan Hema denkt, denkt aan worst en tompoucen. Daarnaast is de tompouce een van de meest geliefde gebakjes onder Nederlanders. Maar ruiken naar onze ’lievelings’, willen we dat? Dat die lekkere, zoete, plakkerige odeur onder je oksels zijn geur verspreidt bij iedere beweging? Wie het wil proberen, hoefde alleen maar zijn liefste vriend of vriendin te taggen in het Facebookbericht om „samen kans te maken op een lekker zoet cadeautje”.

Wildplassende aap Pico

Een wildplassende berberaap Pico maakt zijn soortgenoten in Dierenrijk het leven zuur. Pico plast namelijk de hele dag door in het water van de gracht rondom hun verblijf. De parkleiding heeft per vrijdag (!) maatregelen aangekondigd om het constante geplas te stoppen. „De hele dag tegen een plassende aap aankijken, is natuurlijk geen pretje”, zegt parkmanager Martin van Hees op de website. „We gaan zijn gepies reguleren. Bezoekers kunnen daaraan meehelpen.” Want Pico urineert alleen nog maar als iemand een euromuntje doneert aan de Stichting Wildlife, vervolgt hij. Hmm. Beetje raar.

90’s boybands in zombiefilm

Backstreet’s back, en niet alleen! Op 18 maart kwam de trailer al uit van de nieuwe zombiefilm Dead 7 waarin de leden van The Backstreet Boys, ’N Sync, 98 Degrees en O-Town het samen opnemen tegen wandelende doden. „Say bye bye bye”, ze(in)gt Nick Carter die niet alleen de hoofdrol heeft in de televisiefilm, maar er ook aan meegeschreven heeft. De boys uit de 90’s zijn weer helemaal terug, maar dit keer niet zingend maar ‘killend’. De film gaat op 1 april in première op Syfy. Grap of niet. De trailer is echt, en die brengt in ieder geval een lach op je gezicht.

App ’ziet’ gloeilamp door muur

Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal lanceerde woensdag de PeerView, een app om dwars door de muren heen brandende gloeilampen te signaleren. De gloeilampscanner maakt gebruik van infraroodtechniek waarmee de temperatuur van een oud ’peertje’, die meer warmte dan licht produceert, herkend kan worden. En maak je over privacy geen zorgen, er is een gedragscode bijgevoegd voor de scanners die huizen afspeuren. Niet echt geloofwaardig, toch? Gelukkig zeggen ze er nog even bij dat de app vanaf eind deze week gratis beschikbaar is. Of zou het toch…?

Wc in de lift

Nederlandse liften worden uitgerust met een toilet. Ja ja, in het aardbevingenrijke Japan bestaan ze al, dus waarom niet in Nederland introduceren, meent Mitsubishi Elevator Europe. „Meer comfort bij onvoorziene situaties”, stelt het liftbedrijf. De pilot wordt gestart in Groningen. Je weet wel, die provincie met hoge gebouwen en waar ook veel aardbevingen plaatsvinden. Volgens het bedrijf is de situatie niet zo erg als in Japan, maar waarom niet het zekere voor het onzekere nemen? De ins en outs van het Japanse toilet worden uitgebreid uit de doeken gedaan – er zitten zelfs drie pakken ‘droogvoedsel’ in de wc – en foto’s zijn bijgevoegd. Het geheel ziet er gelikt uit. Maar geloof jij het?

Grappen maken valt te leren

Draaien jouw hersenen inmiddels op volle toeren, maar kun je geen goede 1 aprilgrap verzinnen om uit te halen bij je collega’s, studiegenoten of vrienden? Geen probleem, NTI is daar om je te helpen. De opleider geeft een gratis onlinecursus 1-aprilgrappen cadeau. Je krijgt wat geschiedenis voorgeschoteld over de oorsprong van deze oude traditie en wat tips om 1 april te overleven. Maar het belangrijkste zijn natuurlijk de vier ’inspirerende’ video’s. Ontzettend flauw. Maar zijn die flauwe grappen stiekem toch niet de leukste?

Reageer op artikel:
1 aprilgrappen: lachen of huilen?
Sluiten