Jennifer Schoorlemmer
Jennifer Schoorlemmer Nieuws 25 mrt 2016 / 08:35 uur

Zwitserse neptandarts veroordeeld

Een neptandarts is in de Zwitserse stad Biel veroordeeld tot 4,5 jaar cel. Hij heeft vele patiënten ernstig letsel toegebracht door zich voor te doen als tandarts.

Volgens de rechter heeft de man tussen 2006 en 2015 talloze slachtoffers gemaakt door ze zwaar te mishandelen, meldt de Tages Anzeiger.

Pijn

Tijdens de rechtszaak vertelden vier slachtoffers van de zware mishandeling over hun lijden. De neptandarts trok bijvoorbeeld onnodig tanden en zette vervolgens bruggen. Dat deed de mensen niet alleen ontzettend veel pijn tijdens de behandeling. Ook de nabehandeling bij echte tandartsen deed veel pijn. Een vrouwelijk slachtoffer vertelde in tranen dat zij 54 nabehandelingen nodig had om de schade te herstellen. Ook de echte tandartsen hadden geen idee wat ze zagen, volgens 20 Minuten.

Nederland

In Frankrijk moet de Nederlandse ‘horrortandarts’ Mark van N. zich ook verantwoorden voor zijn werk. In Bourgogne ruïneerde hij van 2008 tot 2011 vele gebitten. De rechter in Nevers doet 26 april uitspraak in de zaak tegen hem, volgens het ANP.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zwitserse neptandarts veroordeeld
Sluiten