Jennifer Schoorlemmer
Jennifer Schoorlemmer Nieuws 31 mrt 2016 / 11:15 uur

Zwaar gemarteld hondje inspiratie voor petitie

Mensen die dieren mishandelen, moeten in een register komen zodat zij nooit meer huisdieren mogen hebben. Dat staat in de petitie van de Britse Maxine Berry. Zij is de petitie gestart om de gemartelde chihuahua Chunky.

Drugs

Het hondje werd in 2015 als pup uit zijn huis gestolen door vier jongeren. Het nekje en een pootje werden gebroken, hij werd in brand gezet en de jongeren voerden hem zelfs drugs. Na de gruwelijke mishandeling lieten de vier het hondje voor dood achter, meldde Daily Mail.

Petitie

Toen Chunky gevonden werd, dachten medewerkers van Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) dat hij het niet zou overleven. Tegen alle verwachtingen in overleefde hij de marteling.

Toen Maxine Berry het verhaal hoorde, kon ze haar oren niet geloven. Ze startte een petitie die inmiddels meer dan een half miljoen steunbetuigingen heeft. Samen zijn zij voor een huisdierverbod als aparte straf voor dierenbeulen. Meerdere bekende mensen hebben de petitie ondertekend om de nieuwe wet er te laten komen. Minister David Cameron, waar de petitie aan gericht is, heeft nog niet gereageerd op de actie.

https://twitter.com/ItsSabrinaa/status/715248104547688448

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zwaar gemarteld hondje inspiratie voor petitie
Sluiten