Metro
Metro Nieuws 28 mrt 2016 / 09:00 uur

Zaventem bereidt zich voor op heropening na aanslag

Het vliegveld van Zaventem in België bereidt zich langzaamaan weer voor op volledige opening. Dinsdag zal de luchthaven een grote test uitvoeren om te kijken of alles weer werkt.

Achthonderd medewerkers van het door aanslagen getroffen vliegveld testen de tijdelijke opstelling en de infrastructuur voor het incheckproces. Dat gebeurt in samenspraak met onder meer politie en defensie, meldt de Vlaamse omroep VTM.

Het vliegverkeer op de luchthaven heeft stilgelegen sinds de aanslagen, vorige week dinsdag. Bij bomaanslagen op het vliegveld en metrostation Maalbeek vielen in totaal minstens 31 doden. De vertrekhal van de luchthaven raakte door de aanslag ernstig beschadigd. Het is nog niet bekend wanneer Zaventem weer helemaal in gebruik wordt genomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zaventem bereidt zich voor op heropening na aanslag
Sluiten