Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 11 mrt 2016 / 11:19 uur

‘Wetenschappers vinden plastic-etende bacterie’

Wetenschappers in Japan hebben een bacteriestam ontdekt die plastic eet. Dat is interessant, omdat de bevinding mogelijk kan leiden tot een oplossing voor het snel groeiende, wereldwijde probleem rond plastic vervuiling. Dat meldt CNN.

De bacteriestam zou een van de meest voorkomende soorten plastic, namelijk Polyethyleentereftalaat (PET), volledig af kunnen breken. Deze plasticsoort wordt vooral veel gebruik voor de verpakking van frisdranken, cosmetica en huishoudelijke schoonmaakmiddelen.

Goed voor milieu

De bevindingen van de Japanse wetenschappers staan gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift ‘Science’. Volgens het onderzoek is de bacterie Ideonella sakaiensis verantwoordelijk voor het afbreken van het plastic.

Voor het milieu zou dat heel goed nieuws zijn, want bijna eenderde van alle plastic verpakkingen eindigt in de natuur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Wetenschappers vinden plastic-etende bacterie’
Sluiten