Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 14 mrt 2016 / 11:12 uur

Wat vind jij? Tandarts in de basisverzekering?

Hoe meer geld mensen verdienen, hoe vaker ze naar de tandarts gaan. Bij de hoogste inkomens heeft negen op de tien mensen vorig jaar een bezoek gebracht aan de tandarts. Bij de laagste inkomens is dat 70 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag.

Verzekering

Dat rijken meer naar de tandarts gaan, lijkt te maken te hebben met de basisverzekering. Volwassenen moeten hun bezoek, als zij niet aanvullend verzekerd zijn, in principe zelf betalen. Chirurgische tandzorg in het ziekenhuis zit wel in de basisverzekering. Bij kinderen, die de tandartskosten wel vergoed krijgen, is er geen verschil in aantal tandartsbezoeken tussen arm en rijk.

Poll

Zo nu en dan gaan er stemmen op om de tandarts weer in de basisverzekering te krijgen, zodat iedereen, arm en rijk, ten minste een keer voor controle ‘gratis’ naar de tandarts kan gaan.

Wat vind jij? Zouden tandartskosten weer vergoed moeten worden door de basisverzekering, zelfs als dit betekent dat de premie van de verzekering omhoog zal gaan? Laat het Metro weten via onderstaande poll.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wat vind jij? Tandarts in de basisverzekering?
Sluiten