Carolien Tsao
Carolien Tsao Nieuws 16 mrt 2016 / 10:05 uur

Vrouw probeert 5 baby’s te stelen uit 2 ziekenhuizen

De Spaanse politie heeft een vrouw aangehouden omdat ze binnen acht uur vijf baby’s probeerde te stelen uit twee verschillende ziekenhuizen. Ze deed de poging verkleed als verpleegster, zo schrijft The Mirror.

De 21-jarige vrouw werd zondagavond betrapt door een vader van een van de pasgeboren kinderen die ze probeerde mee te nemen uit een ziekenhuis in Valencia. Ze gebruikte de smoes dat ze het kind een hielprik moest geven. De vader die alarm sloeg is zelf werkzaam als dokter, dus hij had het meteen door toen de vrouw verdachte antwoorden gaf op te vragen die hij stelde over de ‘onderzoekjes’ die ze nog moest doen. ,,Hij nam zijn baby uit haar armen en de vrouw vluchtte daarop de kamer uit”, aldus een woordvoerder van de politie.

Bij het toilet werd ze gestopt toen werd ontdekt dat ze haar neppe verpleegsterskostuum uittrok. Voor dit moment had ze al tot twee keer toe geprobeerd een baby te stelen uit hetzelfde ziekenhuis, maar beide keren mislukten. ,,Het pak dat ze droeg was van een ander ziekenhuis."

Eerder die dag had ze een poging gedaan bij een medisch centrum in Cartagena, 275 kilometer verderop. Daar had ze bovendien ook geprobeerd twee baby’s mee te nemen.

Abortus

De politie onderzoekt momenteel of de vrouw alleen handelde. De verdachte zou naar verluidt na de aanhouding verteld hebben dat ze tot de daden kwam, doordat ze zelf twee keer een kind heeft verloren door een abortus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw probeert 5 baby’s te stelen uit 2 ziekenhuizen
Sluiten