Metro
Metro Nieuws 6 mrt 2016 / 17:55 uur

Voormalig first lady Nancy Reagan overleden

Voormalig first lady van de Verenigde Staten Nancy Reagan is overleden. Hartfalen werd haar zondagochtend fataal. Ze werd 94 jaar. Dat heeft de Reagan-bibliotheek bevestigd.

Actrice

Geboren als Nancy Davis liep ze tijdens haar acteercarrière in Hollywood acteur Ronald Reagan tegen het lijf. Ze trouwden en kregen twee kinderen. Tijdens het acht jaar durende presidentschap van haar man oefende Nancy een grote invloed op hem uit. Ze verdedigde hem door dik en dun en deed er alles aan om hem te beschermen tegen kritiek.

Na Ronald Reagans afscheid van de politiek trok het stel zich terug in Los Angeles. Later verpleegde Nancy daar haar man, die door de ziekte van Alzheimer steeds meer op haar was aangewezen. De gezondheid van de weduwe was de afgelopen jaren verslechterd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voormalig first lady Nancy Reagan overleden
Sluiten