Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 4 mrt 2016 / 08:00 uur

Vliegtuig Parijs moet uitwijken voor drone

Een passagiersvliegtuig die een landing wilde maken op luchthaven Charles de Gaulle in de Franse hoofdstad heeft op het laatst uit moeten wijken voor een drone. Het op afstand bestuurbare vliegtuigje scheerde op zo’n vijf meter langs het vliegtuig, zo meldt de Franse luchtvaartorganisatie BEA.

Op bijna 1700 meter hoogte, toen het toestel net begon aan de daling, zag de co-piloot de drone. Die schakelde daarop meteen de automatische piloot uit en begon aan een uitwijkmanoeuvre. De BEA meldde dat de drone het vliegtuig op vijf meter onder de linkervleugel passeerde. De BEA spreekt van een „ernstig incident."

Het levensgevaarlijke incident gebeurde vorige maand. Het vliegtuig was een Airbus A320, die vanuit Barcelona kwam. Het is niet bekend hoeveel passagiers aan boord van het toestel waren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vliegtuig Parijs moet uitwijken voor drone
Sluiten