Metro
Metro Nieuws 18 mrt 2016 / 20:41 uur

Vingerafdrukken van Salah Abdeslam gevonden in Vorst

In het appartement in de Brusselse gemeente Vorst waar deze week een schietpartij plaatsvond, zijn vingerafdrukken van Salah Abdeslam aangetroffen. Dat meldde het federaal parket vrijdag. De man wordt gezocht in verband met de terreuraanslagen van 13 november 2015 in Parijs.

De flat in de Brusselse gemeente Vorst

De politie werd eerder deze week onder vuur genomen toen ze voor een onderzoek bij de flat aanklopte. Tijdens de antiterreuroperatie die volgde, schoot de politie een 35-jarige Algerijn dood. Bij hem werden een kalasjnikov aangetroffen en een vlag van de terreurgroep Islamitische Staat.Twee andere mogelijke schutters wisten te ontkomen. Het lijkt erop dat een van hen Abdeslam was, die sinds de aanslagen in Parijs voortvluchtig is.

Salah Abdeslam wordt ervan verdacht drie terroristen te hebben afgezet bij het Stade de France. Zijn broer Brahim, die zichzelf in Parijs opblies, werd donderdag in Brussel begraven. Salah Abdeslam zou zelf ook van plan zijn geweest om zichzelf op te blazen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vingerafdrukken van Salah Abdeslam gevonden in Vorst
Sluiten