Els Anker
Els Anker Nieuws 26 mrt 2016 / 13:40 uur

Vermoorde bewaker werkte niet bij kerncentrale

De beveiliger die donderdag werd doodgeschoten in het Belgische Froidchapelle werkte niet bij de kerncentrale. Dat heeft Electrabel, de uitbater van de kerncentrales Doel en Tinhange, zaterdag gezegd. „Geen enkel personeelslid van Electrabel of van haar onderaannemers die op deze sites werken, werd deze week vermoord", aldus het bedrijf.

Het slachtoffer is een beveiliger bij het Nationaal Instituut voor Radio-elementen (IRE) in Fleurus. Dat bevestigde de justitie in Charleroi. Over de moord ontstond zaterdag na de mediaberichten flinke ophef. Belgische media meldden dat de bewaker bij een kerncentrale werkte en dat zijn toegangsbadge was gestolen.

Privésfeer

Het slachtoffer werd donderdagavond dood aangetroffen in zijn woning. De politie denkt aan een uit de hand gelopen overval, of een misdaad in de privésfeer.

De krant La Dernière Heure meldde donderdag dat de zelfmoordterroristen Khalid en Ibrahim El Bakraoui van plan waren aanslagen te plegen op Belgische kerncentrales. Maar de arrestatie van Salah Abdeslam, die betrokken was bij de aanslagen in Parijs, heeft de plannen van de terroristen veranderd.

De broers hadden naar verluidt een verborgen camera neergezet bij het huis van de directeur van het Belgische nucleaire onderzoeksprogramma. De beelden „met tientallen uren” opnamen van de bewegingen van de man werden in beslag genomen tijdens een antiterrorisme-inval in het appartement van een andere verdachte van dezelfde terreurcel, Mohammed Bakkali.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vermoorde bewaker werkte niet bij kerncentrale
Sluiten