Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 31 mrt 2016 / 21:00 uur

Vader overleden Dascha maakt documentaire

De vader van Dascha Graafsma, het meisje dat in november in Hilversum om het leven kwam toen ze werd aangereden door een trein, heeft een zelfgemaakte documentaire op YouTube gezet over de laatste uren van het leven van zijn dochter.

Onderzoek

In de documentaire vertelt René Graafsma dat volgens de familie onvoldoende is onderzocht of het een misdrijf was of ‘een ongeval onder invloed’. Het Openbaar Ministerie (OM) en politie houden het op zelfmoord, maar Dasha’s familie wil dat niet geloven.

De bijna vijftig minuten durende video toont een reconstructie van de laatste uren van het meisje. ,,Ons doel is zo veel mogelijk sluitende antwoorden te krijgen op de vragen die blijven bestaan”, aldus Graafsma. ,,Dat er informatie beschikbaar komt waarmee het OM het onderzoek kan heropenen.”

Intrigerende vragen

De zestienjarige Dascha uit Hollandsche Rading, bij Hilversum, kwam in het laatste weekend van november om het leven nadat zij werd aangereden door een trein. Ze werd toen al enkele uren vermist na een avondje stappen met vriendinnen in club Let’s Get Down in Hilversum.

De politie heeft het onderzoek afgerond en het OM heeft het dossier gesloten. Maar volgens de nabestaanden leidt de reconstructie op YouTube tot ,,intrigerende vragen”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vader overleden Dascha maakt documentaire
Sluiten