Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 16 mrt 2016 / 11:15 uur

Twee terreurverdachten Brussel nog op de vlucht

De Belgische politie heeft twee terreurverdachten gearresteerd die dinsdag op de vlucht waren geslagen na de schietpartij in de Brusselse gemeente Vorst. Twee verdachten zijn nog op de vlucht. Dat is woensdagochtend gemeld tijdens een persconferentie van het Openbaar Ministerie in Brussel.

Aanhouding

Bij de antiterreuractie in Brussel werd dinsdagavond een verdachte aangehouden, een ander woensdagmorgen. Een derde verdachte werd dinsdag door de politie doodgeschoten. Vier agenten raakten bij de actie gewond. Zij hebben inmiddels het ziekenhuis verlaten en maken het naar omstandigheden goed.

Toen het speciale onderzoeksteam, bestaande uit vier Belgische en twee Franse agenten, dinsdagmiddag rond 14.00 uur de deur van het appartement intrapte, ontstond een vuurgevecht. Daarbij heeft een agent een van de terreurverdachten doodgeschoten. De man bleek een Algerijn te zijn die illegaal in België verbleef. Naast zijn lichaam lag en kalasjnikov en een boek over salafisme. Ook hing in het appartement een vlag van Islamitische Staat.

In de loop van woensdagmiddag zal er meer duidelijk worden over de arrestatie van de andere twee terreurverdachten. Over hun identiteit is nog niets bekend. In verband met het onderzoek doet het Openbaar Ministerie geen verdere uitspraken over de antiterreuractie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Twee terreurverdachten Brussel nog op de vlucht
Sluiten