Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 25 mrt 2016 / 14:52 uur

Twee arrestaties wegens dreiging met aanslag

Een 16-jarige jongen uit Breda is donderdagavond aangehouden omdat hij eerder op de dag naar de politie belde met de mededeling dat hij een aanslag in Brussel ging plegen.

Binnen enkele uren had de politie uitgezocht waar de telefoon waarmee was gebeld zich bevond. Een arrestatieteam viel de woning aan de Markendaalseweg in Breda binnen en hield de jongen aan. De beller zat vrijdag nog vast op het bureau. Het is nog onduidelijk waarom hij het telefoontje pleegde en of hij het echt meende.

Op woensdag is er ook al een 23-jarige man uit Helmond aangehouden, zo meldde de politie vrijdag. Via een vals emailadres dreigde hij op een aantal grote treinstations bommen te laten ontploffen. Bij zijn aanhouding nam de politie zijn computer en mobiele telefoon in beslag.

Hij heeft inmiddels bekend en is met een dagvaarding weer naar huis gestuurd. Hem is bedreiging met een terroristische aanslag ten laste gelegd, waarvoor hij maximaal zes jaar gevangenisstraf kan krijgen. De man moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twee arrestaties wegens dreiging met aanslag
Sluiten