Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 16 mrt 2016 / 09:41 uur

Trump boekt opnieuw flinke overwinning

Donald Trump heeft na Florida ook de voorverkiezingen gewonnen in Illinois en North Carolina. In beide staten werd Ted Cruz tweede, meldden Amerikaanse media op basis van de eerste resultaten.

Geen gevaar

De Republikein kreeg in Illinois 40 procent van de stemmen. Cruz kwam nog het dichtste bij als concurrent, maar werd met 26 procent van de stemmen niet gevaarlijk.

In North Carolina was het wel meer een nek-aan-nekrace. Trump kreeg daar evenveel stemmen als in Illinois. Daarmee bleef hij Cruz maar net voor, die 36 procent van de kiezers achter zich kreeg.

Verliezer

De grote verliezer was Marco Rubio, de senator van Florida. Slechts 27 procent van de kiezers schaarde zich achter hem, tegenover 46 procent die zijn stem uitbracht op Donald Trump. Rubio besloot zijn verlies te nemen en gooide de handdoek in de ring. In zijn afscheidsspeech noemde hij de naam van Trump niet, maar haalde hij nog wel even flink uit naar de miljardair. ,,Geef niet toe aan angst en frustraties’’, zei de senator tegen de Amerikaanse kiezers. ,,We zijn een hoopvol land en volk.’’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Trump boekt opnieuw flinke overwinning
Sluiten